آموزش سواد مالی

منظور از استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی

منظور از استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی چیست؟

منظور از استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی

استراتژی سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی همان تصمیم مهمی است که می‌تواند شما را به بهترین سود در این بازارها برساند. زیرا زمانی که شما در مورد استراتژی‌های سرمایه‌گذاری اطلاعات داشته باشید، می‌توانید هدف خود را مشخص کنید و بسته به نیازهای آینده بازار اقدام به سرمایه‌گذاری و ریسک کنید. حال از میان انواع استراتژی‌های سرمایه‌گذاری شما با کدام استراتژی آشنا هستید؟ ما در این مطلب قصد داریم در مورد استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی صحبت کنیم تا بدانید این استراتژی چیست و چه مزایای دارد.

استراتژی شخصی در سرمایه‌گذاری چیست؟

به طور کلی باید بگوییم که سرمایه‌گذاران می‌توانند از روش‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاری استفاده کنند. برخی ترجیح می‌دهند به سراغ شرکت‌های بیمه بروند یا از طریق کمپانی‌ها، موسسه‌های خیریه، صندوق‌های بازنشستگی و … اقدام به سرمایه‌گذاری کنند و برخی دیگر به سراغ سرمایه‌گذاری شخصی می‌روند که این سرمایه‌گذاری‌ها به صورت مستقیم انجام می‌شوند.
رایج‌ترین استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی را باید سرمایه‌گذاری از طریق صندوق های سرمایه گذاری عنوان کنیم. در این روش سرمایه‌گذاری، شخص سرمایه‌گذار دارایی‌های خود را به صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌سپارد تا آن را مدیریت کنند و سود خوبی از آن به دست آورد. این صندوق‌ها توسط مدیران با تجربه و متخصص اداره می‌شوند و به همین دلیل سود خوبی به سرمایه‌گذاران خود می‌دهند.

اهمیت درک مفهوم استراتژی سرمایه‌گذاری

پیش از آن که بخواهید نوع سرمایه‌گذاری خود را برای ورود به بازارهای مالی انتخاب کنید، لازم است ابتدا مفهوم استراتژی سرمایه‌گذاری را درک کنید. منظور از این کلمه رفتارها، قوانین، رویه‌ها و قواعدی است که برای راهنمایی بهتر سرمایه‌گذاران ارائه می‌شود تا این افراد بتوانند بهترین نوع استراتژی سرمایه‌گذاری را متناسب با میزان ریسک خود انتخاب کنند.
بدون تردید هر شخصی به دنبال کسب اهداف متفاوتی از سرمایه‌گذاری خود هستند. علاوه بر آن تاکتیک‌ها و مهارت‌های شخصی سرمایه‌گذاران نیز، می‌تواند منجر به تعیین استراتژی سرمایه‌گذاری مناسب برای آن‌ها شود. لازم است بیان کنیم که بیشتر سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی را برای ورود به بازارهای مالی انتخاب کنند. چرا که می‌توانند با این فرایند میزان ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهند.
البته برخی دیگر از سرمایه‌گذاران نیز وجود دارند که در مورد بازارهای سرمایه اطلاعات و دانش بالایی دارند، از این رو ترجیح می‌دهند خود به صورت مستقیم در این بازارها فعالیت کنند. اما بهتر است این نکته را در نظر داشته باشید که هر چقدر هم که دانش شما در مورد بازارهای مالی بالا باشد، اما تجربه فعالیت در این بازارها را نداشته باشید ممکن است تمام سرمایه خود را از دست دهید.
پس بهتر است بهترین استراتژی را برای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی انتخاب کنید تا بتوانید در کنار کسب سود، میزان خطر از بین رفتن اصل سرمایه خود را نیز به میزان قابل توجهی کاهش دهید.

بهترین استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی

همان طور که پیش از این بیان کردیم، بهترین استراتژی که می‌توانید برای سرمایه‌گذاری شخصی خود انتخاب کنید، صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. این صندوق‌ها، نهادهای مالی هستند که فعالیت اصلی آن‌ها سرمایه‌گذاری روی اوراق بهادار است. از این رو سرمایه‌گذاران بسته به میزان سرمایه‌ای که وارد صندوق می‌کنند می‌توانند در سود و زیان صندوق شریک باشند.

سرمایه اولیه‌ای که سرمایه‌گذاران به صورت شخصی وارد این صندوق‌ها می‌کنند ترکیبی از سهام، اوراق قرضه، ابزارهای کوتاه مدت بازارهای مالی و .. است. این مسئله منجر شده است که در میان دیگر استراتژی‌های سرمایه‌گذاری، استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی کمترین میزان ریسک را داشته باشد. زیرا سرمایه‌گذاران با تنوع سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی مواجه هستند و این مسئله اجازه نمی‌دهد آن‌ها با ضرر مواجه شوند.

مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری معمولا بر عهده افراد متخصصی است که از تجربه زیادی در بازارهای سرمایه برخوردارند. این دسته از افراد با دانش و تجربه‌ای که دارند و با توجه به میزان سرمایه و حجم معاملات، درصد ریسک و زیان سرمایه‌گذاری را در بازار مشخص می‌کنند و سپس وارد معامله می‌شوند.

اصولا استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود.

برخی از سرمایه‌گذاران ممکن است خود برای مدیریت سرمایه اقدام کنند و برخی دیگر ترجیح دهند مدیریت سرمایه خود را به افراد حرفه‌ای و متخصص بسپارند. این نوع مدیریت می‌تواند به صورت فعال، غیر فعال، محافظه‌کارانه و ریسک‌پذیر باشد اما تمامی شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری به دنبال آن هستند که ارزش دارایی‌های مشتری را افزایش دهند. در اصل با این هدف در بازارهای مالی سرمایه‌گذاری می کنند که بتوانند سود بالایی برای سرمایه‌گذار به دست آورند.

بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری در بورس

مشکلات مدیریت سرمایه توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری

با وجود این که در میان تمامی استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در کشور، بیشترین بازدهی را استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی دارد. با این حال صندوق‌های سرمایه‌گذاری با مشکلاتی در زمینه مدیریت سرمایه مواجه هستند. مهمترین مشکل صندوق‌های سرمایه‌گذاری این است که درآمد این صندوق‌ها به صورت مستقیم با بازار در ارتباط است.
از این رو اگر ارزش دارایی‌ها در بازارهای مالی با کاهش شدیدی مواجه شود، ارزش دارایی‌ها در صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز با کاهش مواجه می‌شوند. این مسئله می‌تواند برخی از سرمایه‌گذاران را نگران کند و تصمیم به خارج کردن اصل سرمایه از صندوق شود. از این رو برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری باید بهترین و متخصص‌ترین مدیران و کارگزاران را داشته باشند.
پس افرادی که استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی را برای کسب سود در بازارهای مالی انتخاب می‌کنند، لازم است بهترین صندوق سرمایه‌گذاری را انتخاب کنند. صندوقی که توسط افراد متخصص و با تجربه بازار مدیریت می‌شود و می‌توان با اطمینان خاطر انتظار کسب سود را در حالت‌های مختلف آن داشت.

فاکتورهای مهم استراتژی شخصی در سرمایه‌گذاری

اگر تمایل دارید وارد بازارهای مالی شوید و به راحتی از این بازارها سود خوبی به دست آورید، باید چند فاکتور مهم را در نظر داشته باشید.

۱٫ بر روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید

مهمترین اصل استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی، سرمایه‌گذاری بر روی خود است. این نکته را به خاطر داشته باشید که شما نمی‌توانید یک شبه به ثروت زیادی برسید. پس لازم است آمادگی‌های ذهنی و رفتاری لازم را پیش از ورود به بازارهای مالی کسب کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را از این بازارها به دست آورید. علاوه بر آن زمانی که سرمایه خود را به صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک می‌سپارید، بهتر است همواره خود نیز به دنبال یادگیری دانش سرمایه‌گذاری باشید.

۲٫ متنوع سرمایه‌گذاری کنید

فاکتور مهم دیگری که باید با انتخاب استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی به آن توجه کنیم، تنوع در سرمایه‌گذاری است. همان طور که می‌دانیم بازار سرمایه همیشه در حال نوسان است. این نوسان ممکن است در بخشی از بازار رخ دهد، در حالی که در بخش‌های دیگر وجود نداشته باشد. از این رو زمانی که شما سرمایه‌گذاری متنوعی داشته باشید، درگیر ضرر و زیان نخواهید شد. زیرا اگر بخشی از بازار سرمایه با ضرر مواجه شود، شما می‌توانید از بخش دیگر سودی به دست آورید که این ضرر شما را جبران کند.
پس به طور کلی سبد سرمایه‌گذاری متنوعی را برای خود آماده کنید تا بتوانید در نوسان بازار، ریسک از دست دادن سرمایه خود را کاهش دهید و از سوی دیگر سود مطلوبی نیز از سرمایه‌گذاری خود به دست آورید. برای آشنایی بیشتر با استراتژی سرمایه‌گذاری از طریق آزمون زیر اقدام و فرمول سرمایه‌گذاری اختصاصی خود را از دریافت کنید.

جمع‌بندی

تنها زمانی قادر خواهید بود اقدام به انجام معاملات پرسود کنید که از تجربه کافی برای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی برخوردار باشید. در این مقاله در ذیل توضیح این که استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی چیست؟ گفتیم که تجربه و دانش مالی، باعث شکل‌گیری یک استراتژی شخصی عالی می‌شود.

علی جلیل‌پور

علی جلیل‌پور هستم دیجیتال مارکتر و مدیر دایرکتوری تولیدکنندگان کالای باکیفیت داخلی و مدیر هایپر کالای آل‌ور‌سنتر که به تولیدکنندگان کمک میکنم با بهره‌مندی از ابزارهای #دیجیتال_مارکتینگ_مبتنی_بر_هوش_مصنوعی به #رتبه_اول_گوگل برسند و از افزایش فروش مستمر لذت ببرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا